Raskaus, synnytys ja vauva-aika

Kun raskaus, synnytys tai vauva-aika ovat ajankohtaisia sinulle.

Akupunktiotalolta saat kätilön lempeät akupunktiohoidot: Turvallista ja tehokasta. Mukaan myös akupainantaopastusta itsehoitoon. Vai kiinnostavatko akupainanta- tai Gua sha- kurssit?

Akupunktiolla voidaan hoitaa...

Mitä akupunktiossa tapahtuu?

Hoito tapahtuu makuullaan tai istuallaan. Neuloja pistellään valittuihin pisteisiin. 

Tarvittaessa neuloja tai pistettä voidaan kuumentaa moksalla tai guashata. Neuloja pidän 20-40 min.  Tarvittaessa kuunnellaan udelleen pulsseja ja kysellään tuntemuksia ja pyöritellään neuloja.

Usein akuuteissa tiloissa hoidetaan 2 krt/viikko, ja kroonisissa tiloissa 1krt/viikko.

Yhteensä hoitokertoja tulee noin

  • 3-6, lievät tilat
  • noin 6-12, kun monta vaivaa tai isompi vaiva
  • noin 12-24, kun monta isompaa vaivaa

Kertojen määrä vaihtelee toki hoitovasteen mukaan. Joskus voi yksikin kerta auttaa.

Hoidon jälkeen

Ota rauhallisesti ja kuuntele muutoksia.

Tuntemuksia hoidosta

Neulat ovat pienet (paljon pienemmät kuin rokotusneula), joten itse pistos ei juurikaan tunnu. Neulojen paikallaan ollessa voi tuntua painontunnetta, kuumotusta, purinoita tms, mutta ei kipua.

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen olo on usein vähän kuin unesta herännyt. Vaivojen tulisi hiipua pois vuorokauden sisään. Mitään oireiden voimistumisia ei juurikaan tule. Joskus voi todella väsyttää.

Ensimmäinen vuorokausi kannattaa ottaa rauhallisesti ja välttää uimista, ammetta ja ylettömiä rehkimisiä.

Akupunktion sivuvaikutuksia

Akupunktion sivuvaikutuksia ovat mustelma, neuloja pois ottaessa pieni pisara verta tai punainen rengas iholle pistokohtaan.

Erittäin harvinaisia: taitamattomasti hoidettuna keuhkopistos, ilman steriliteettiä pistokohdan tulehdus tai neulan katkeaminen.

Kätilön vinkkejä

Perätila

Tee joka päivä ylösalaisin-asentoja, jotta vauvan peppu ei kiinnity. Painele akupistettä BL 67 molemmista pikkuvarpaista. Akupunktiohoito: moksataan BL 67 akupisteitä 15 min/varvas 10 päivän ajan. Tule luokseni, niin neuvon miten ja saat tangot mukaasi kotihoitoa varten.

Synnytyksen käynnistys

Hiero/paina manipuloiden akupisteitä SP 6 ja LI 4 (sekä vasen että oikea raaja) 5 min joka toinen tunti tai joka ilta. Ole loppuraskautesi kuningatar: Tee kaikkea, josta saat mielihyvää (eli nostatat synnytyshormoni-oksitosiinia).

maidon nostatus

Hiero hartioita ja guashaa yläselkää. Paina akupistettä GB 21 molemmista hartioista ja akupistettä SI 1 pikkurilleistä 5 min kutakin pistettä. Muista syödä ja juoda riittävästi.