Lapsettomuus

Kun haaveilet raskaudesta,
haluat nostattaa hedelmällisyyttäsi,
kärsit lapsettomuudesta
tai kaipaat IVF-tukea.

Kätilön lempeät akupunktiohoidot lapsettomuuden kanssa kamppaleville: Tehokasta ja turvallista. Lisänä elämäntapa- ja ravitsemusohjausta.

Jos haluat oppia lisää hedelmällisyyden kohentamisesta, tutustu myös kursseihin.

Mitä akupunktiossa tapahtuu?

Hoito tapahtuu makuullaan tai istuallaan. Neuloja pistellään valittuihin pisteisiin. 

Tarvittaessa neuloja tai pistettä voidaan kuumentaa moksalla tai guashata. Yleensä neulat ovat paikoillaan 20-40 min. Tarvittaessa kuunnellaan udelleen pulsseja ja kysellään tuntemuksia ja pyöritellään neuloja.

Usein akuuteissa tiloissa hoidetaan 2 krt/viikko, ja kroonisissa tiloissa 1krt/viikko.

Yhteensä hoitokertoja tulee noin

  • 3-6, lievät tilat
  • noin 6-12, kun monta vaivaa tai isompi vaiva
  • noin 12-24, kun monta isompaa vaivaa

Kertojen määrä vaihtelee toki hoitovasteen mukaan. Joskus voi yksikin kerta auttaa.

Hoidon jälkeen

Ota rauhallisesti ja kuuntele muutoksia.

Tuntemuksia hoidosta

Neulat ovat pienet (paljon pienemmät kuin rokotusneula), joten itse pistos ei juurikaan tunnu. Neulojen paikallaan ollessa voi tuntua painontunnetta, kuumotusta, purinoita tms, mutta ei kipua.

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen olo on usein vähän kuin unesta herännyt. Vaivojen tulisi hiipua pois vuorokauden sisään. Mitään oireiden voimistumisia ei juurikaan tule. Joskus voi todella väsyttää.

Ensimmäinen vuorokausi kannattaa ottaa rauhallisesti ja välttää uimista, ammetta ja ylettömiä rehkimisiä.

Akupunktion sivuvaikutuksia

Akupunktion sivuvaikutuksia ovat mustelma, neuloja pois ottaessa pieni pisara verta tai punainen rengas iholle pistokohtaan.

Erittäin harvinaisia: taitamattomasti hoidettuna keuhkopistos, ilman steriliteettiä pistokohdan tulehdus tai neulan katkeaminen.

Avuksi raskautta toivoessa

Mitä tehdä ennen raskautta?

Syö terveellisesti ( paljon proteiineja ja vähän sokereita). Vähennä kahvin, teen ja alkoholin juomista. Tankkaa foolihappoa. Huolehdi, että rautaa on riittävästi sekä verenkierrossa (hemoglobiini) että rautavarastoissa (ferritiini). Elämän osa-alueiden tasapaino on tärkeää hyvinvoinnissa ja hedelmällisyydessä. Miten lepo, liikunta, ravitsemus ja työ ovat tasapainossa? Akupunktio voi monin tavoin tukea raskautta ja vähentää vaivoja jo ennen raskaaksituloa.

Vaikeus tulla raskaaksi

Akupunktiosta on apua myös raskauden odottelussa. Se tasapainottaa kehoa, tynnyttää mieltä ja hoitaa raskaaksi tulon esteitä. Muista tankata myös D-vitamiiniä. Rautavarastoja, vitamiini-, mineraali- ja hivenainetasoja voi mittauttaa hedelmällisyystutkimusten lisänä.

Akupunktio lapsettomuus­­hoitojen tukena

Holistinen ja lempeä keskustelu vastaanotolla voi auttaa sinua muuttamaan niitä asioita elämässäsi, mitä voi ja hyväksymään sen, mitä ei voi muuttaa. On vahvaa tutkimusnäyttöä, että akupunktio on hyvä tukihoito myös jo lapsettomuushoitojen alettua.

Miehen lapsettomuus

Vaikka lapsettomuushoidoissa fokus on raskaaksi haluavan tutkimisessa ja hoidossa, niin miehestä johtuva lapsettomuus on itse asiassa yhtä yleistä. Ravitsemus ja elämäntavat vaikuttavat myös siittiösolujen laatuun. Oksidatiivinen stressi laskee miehen hedelmällisyyttä. Akupunktiosta on hyötyä myös miehestä johtuvaan lapsettomuuteen.

Sairaus lapsettomuuden syynä?

Ongelmia kuukautiskierrossa, PCO:ta, endometrioosia, kystia on hoidettu pitkään akupunktiolla.

Ei ole normaalia olla kivulias kuukautisten aikaan tai vuotaa niin, että vaihtaa 2 tunnin välein sidettä tms. Tiputteluvuoto ei myöskään ole ok.

Kursseja hedelmällisyydestä