Kätilön lempeä akupunktiohoito

” Kiitos Anu, Tulin luoksesi kipeänä ja epätoivosena. Näinkö minun loppuraskauteni menisi? Lonkkia särkee 50 metrin kävelyn jälkeen ja väliin vasen jalka meinaa lähteä alta. Vielä kahdeksan viikkoa laskettuun aikaan. Moni sanoi, että lantiovaivoihin ei ole hoitoa ja että vain synnytys auttaa.”

Parhaimmillaan akupunktio auttaa näin hyvin. Ja jos vaivat yrittävät palata, tarvitaan lisähoitokerta.

Akupunktiolla voidaan hoitaa monenlaisia raskaudenajan vaivoja. Sen etuna on vähäiset sivuvaikutukset. Monet akupunktiotutkimukset kertovat, että raskausaikainen akupunktiohoito lyhentää merkittävästi synnytyksen kestoa, erityisesti ensisynnyttäjillä. Ei ole ollut väliä, mitä vaivaa raskausaikana on hoidettu.

Koska olen myös kätilö, tulee akuhoidon lomassa lähes aina puhuttua raskaudesta, synnytyksestä ja vastasyntyneestä.

Samalla kätilön korva kuuntelee ja voin auttaa monin tavoin. Olen lähettänyt asiakkaitani oudon kutinan vuoksi neuvolaan hepatogestoosi-epäilynä.

”Kävin luonasi kolme kertaa akupunktiossa ja kuulemassa lempeitä neuvojasi. Ja ihme kyllä, kipu helpotti ja nyt voin vaikka tanssia!”

Aika usein raskaanaolevilla on huoli synnyttämisestä, kun ”meidän naiset aina synnyttää sektiolla” tai ” onpa sulla iso vatsa, taitaa olla tosi iso lapsi tulossa” Yhdessä sitten pohditaan, onko syytä huoleen -useimmiten ei.

Pieniä vinkkejä jakelen auliisti – niistä voi poimia itselleen sopivat. Lantiovaivoihin saattaa auttaa kunnon vyö tai isomman lapsen kantaminen toisella lonkalla.

Ja jos epäilet neulan pistoa, niin akupunktio ei ole mitään rokotukseen verrattuna. Käyttämäni lempeä neulomistekniikka ei satu, mutta tehoaa vaivaan.

Olen sitä mieltä, että akupunktio nostattaa oksitosiini-hormonin määrää. Koska monet kuvailevat oloaan rennoksi ja mieltä tyyneksi heti akupunktion jälkeen. Useimpia myös nukuttaa hyvin illalla ja uni on sikeämpää. Kuulostaako houkuttelevalta?

Kätilön tekemä akupunktio on turvallista. Kätilö ymmärtää raskauden tuomat erityispiirteet.

”Tulen varmasti loppuraskaudessa vielä kuuluisaan kypsyttelyhoitoosi ja imemään sinusta itseeni varmuutta, että pystyn synnyttämään.”

Akupunktiotalo on Kätilötalolla. Tervetuloa taitaviin ja turvallisiin käsiin!

Anu 

Lempeä kätilö ja akupunktioterapeutti vuosien ammattitaidolla.