Lapsettomuus

Kun haaveilet raskaudesta,
haluat nostattaa hedelmällisyyttäsi,
kärsit lapsettomuudesta
tai kaipaat IVF-tukea.

Kätilön lempeät akupunktiohoidot lapsettomuuden kanssa kamppaleville: Tehokasta ja turvallista. Lisänä elämäntapa- ja ravitsemusohjausta.

Jos haluat oppia lisää hedelmällisyyden kohentamisesta, tutustu myös kursseihin.

Mitä akupunktiossa tapahtuu?

Hoito tapahtuu makuullaan tai istuallaan. Neuloja pistellään valittuihin pisteisiin. 

Tarvittaessa neuloja tai pistettä voidaan kuumentaa moksalla tai guashata. Yleensä neulat ovat paikoillaan 20-40 min. Tarvittaessa kuunnellaan udelleen pulsseja ja kysellään tuntemuksia ja pyöritellään neuloja.

Usein akuuteissa tiloissa hoidetaan 2 krt/viikko, ja kroonisissa tiloissa 1krt/viikko.

Yhteensä hoitokertoja tulee noin

 • 3-6, lievät tilat
 • noin 6-12, kun monta vaivaa tai isompi vaiva
 • noin 12-24, kun monta isompaa vaivaa

Kertojen määrä vaihtelee toki hoitovasteen mukaan. Joskus voi yksikin kerta auttaa.

Hoidon jälkeen

Ota rauhallisesti ja kuuntele muutoksia.

Tuntemuksia hoidosta

Neulat ovat pienet (paljon pienemmät kuin rokotusneula), joten itse pistos ei juurikaan tunnu. Neulojen paikallaan ollessa voi tuntua painontunnetta, kuumotusta, purinoita tms, mutta ei kipua.

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen olo on usein vähän kuin unesta herännyt. Vaivojen tulisi hiipua pois vuorokauden sisään. Mitään oireiden voimistumisia ei juurikaan tule. Joskus voi todella väsyttää.

Ensimmäinen vuorokausi kannattaa ottaa rauhallisesti ja välttää uimista, ammetta ja ylettömiä rehkimisiä.

Akupunktion sivuvaikutuksia

Akupunktion sivuvaikutuksia ovat mustelma, neuloja pois ottaessa pieni pisara verta tai punainen rengas iholle pistokohtaan.

Erittäin harvinaisia: taitamattomasti hoidettuna keuhkopistos, ilman steriliteettiä pistokohdan tulehdus tai neulan katkeaminen.

Avuksi raskautta toivoessa

Mitä tehdä ennen raskautta?

Syö terveellisesti ( paljon proteiineja ja vähän sokereita). Vähennä kahvin, teen ja alkoholin juomista. Tankkaa foolihappoa. Huolehdi, että rautaa on riittävästi sekä verenkierrossa (hemoglobiini) että rautavarastoissa (ferritiini). Elämän osa-alueiden tasapaino on tärkeää hyvinvoinnissa ja hedelmällisyydessä. Miten lepo, liikunta, ravitsemus ja työ ovat tasapainossa? Akupunktio voi monin tavoin tukea raskautta ja vähentää vaivoja jo ennen raskaaksituloa.

Vaikeus tulla raskaaksi

Akupunktiosta on apua myös raskauden odottelussa. Se tasapainottaa kehoa, tynnyttää mieltä ja hoitaa raskaaksi tulon esteitä. Muista tankata myös D-vitamiiniä. Rautavarastoja, vitamiini-, mineraali- ja hivenainetasoja voi mittauttaa hedelmällisyystutkimusten lisänä.

Akupunktio lapsettomuus­­hoitojen tukena

Holistinen ja lempeä keskustelu vastaanotolla voi auttaa sinua muuttamaan niitä asioita elämässäsi, mitä voi ja hyväksymään sen, mitä ei voi muuttaa. On vahvaa tutkimusnäyttöä, että akupunktio on hyvä tukihoito myös jo lapsettomuushoitojen alettua.

Miehen lapsettomuus

Vaikka lapsettomuushoidoissa fokus on raskaaksi haluavan tutkimisessa ja hoidossa, niin miehestä johtuva lapsettomuus on itse asiassa yhtä yleistä. Ravitsemus ja elämäntavat vaikuttavat myös siittiösolujen laatuun. Oksidatiivinen stressi laskee miehen hedelmällisyyttä. Akupunktiosta on hyötyä myös miehestä johtuvaan lapsettomuuteen.

Sairaus lapsettomuuden syynä?

Ongelmia kuukautiskierrossa, PCO:ta, endometrioosia, kystia on hoidettu pitkään akupunktiolla.

Ei ole normaalia olla kivulias kuukautisten aikaan tai vuotaa niin, että vaihtaa 2 tunnin välein sidettä tms. Tiputteluvuoto ei myöskään ole ok.

Kursseja hedelmällisyydestä

Kasvata hedelmällisyyttäsi -verkkokurssi

YRTIT, RUOKAVALIO JA KIINALAINEN LÄÄKETIEDE

Seuraava pitkä kurssi muutoksesi tukena alkaa 2022

Voinko itse vaikuttaa hedelmällisyyteen?

WEBINAARI HEDELMÄLLISYYDEN TUKEMISESTA LAPSETTOMUUDESTA KÄRSIVILLE.

Torstaina 16.9.21 ja 9.12.21 klo 18-19.30. Sama ohjelma molempina päivinä.

Ohjelma

olenko liian vanha
matala AMH
endometrioosi
selittämätön lapsettomuus
pitkän kurssin esittely

Webinaari on Zoomin kautta.

Hinta 15 €

Ilmoittaudu Kukoistava kuukautiskierron kautta.

KASVATA HEDELMÄLLISYYTTÄSI -VERKKOKURSSI

Yrtit, ruokavalio ja kiinalainen lääketiede

Kurssin sisältö

 • naisen ja miehen hedelmällisyys

 • terve kuukautiskierto

 • hedelmällisten päivien tunnistaminen

 • ruokavalio

 • hedelmällisyysyrtit

 • vitamiinit ja elämäntavat

 • kiinalainen lääketiede

 

Kasvata hedelmällisyyttäsi -verkkokurssilla ravitset hedelmällisyyttäsi ruokavalion, yrttien, ravintolisien ja kiinalaisen lääketieteen oppien avulla. Unohtamatta sielusi tarpeita tutkiskella ja etsiä vastauksia omasta sisimmästäsi. Kurssilla on holistinen lähestymistapa.

Elämäntavat, ruokavalio, valo, liike, lämpö, rentoutuminen, sisäiset uskomukset – kaikella on merkitystä. Kuukautiskierto ei ole erillinen osa elämää. Kaikki heijastuu siihen. Kaikki on osa sinua, osa sinun historiaa ja tulevaisuutta. Elintavoilla on tutkitusti merkitystä sekä naisen, että miehen hedelmällisyyteen.

 

Verkkokurssilla:

 • opit kuuntelemaan itseäsi ja omaa kuukautiskiertoasi hedelmällisyyttä ajatellen;
 • opit yrttien ja ruokavalion vaikutuksia hedelmällisyyteesi;
 • opit kiinalaisen lääketieteen ohjeita ja neuvoja hedelmällisyyden lisäämiseen;
 • osio myös siittiösoluja kantaville.

Miten

Kurssin materiaali koostuu 12 video- ja liveluennosta (Zoom), kirjallisesta materiaalista ja harjoituksista. Kurssille tarvitset sähköpostiosoitteen ja nettiyhteyden.

Verkkokurssi kulkee vierelläsi 3 kk ajan 1-2 viikon välein saamasi materiaalin ja harjoitusten avulla. 3 kk siksi, että pysyvät lempeät muutokset tarvitsevat aikaa ja siksi, että muna- ja siittiösolujen muutoksiin kuluu aikaa 3kk.

Kenelle?

Kun haluat optimoida tai lisätä hedelmällisyyttäsi olipa syy mikä tahansa:

 1. Jos pohdit miten valmistautua raskautta varten itsehoitomenetelmiä käyttäen ja ruokavaliota optimoiden, niin saat kurssilla paljon uutta tietoa

 2. Kun olet jo pohtinut mikä voisi olla pielessä kun lasta ei kuulu. Kurssilla opit tulkitsemaan kiertoasi ja kehoasi sekä löydät työkaluja kasvattaa hedelmällisyyttäsi. Esimerkiksi jos haasteena on kuukautiskierron häiriöt, kuukautiset puuttuvat, jos sinulla on PCOS (monirakkulaoireyhtymä), endometrioosi tai kilpirauhashäiriö. Saat näihin tilanteisiin itsehoito-, ruokavalio-, yrtti- ja ravintolisäsuosituksia.

 3. Kun olet menossa tai olet jo lapsettomuushoidoissa, niin kurssi voi antaa sinulla keinoja miten vielä voit itseäsi auttaa. Ruokavaliolla ja itsehoidoilla voit optimoida hedelmällisyyttäsi.

 

Hinta

Voit ilmoittautua mukaan maksamalla kurssin varausmaksun verkkokaupassa.

Peruskurssi 247 €

Kurssi Plus 337 € 

Kurssi+hoitosarja -paketti 459 €

Bonus: Kurssilaiset saavat ALE-koodin Puhti -terveysmittauksiin.

Early bird -tarjous

 

Alessandra Sarelin​

Olen dipl. fytoterapeutti / luontaishoitaja, peristeam-fasilitaattori ja resonanssihoitaja

Elämässäni minulla on ollut monta roolia: synnytysdoula, äiti, naistenpiirin suojelijana, tutkija. Olen ollut luontaisterveysalalla yli viisi vuotta.
Olen kirjoittanut fytoterapia opintojen lopputyön kasvilääkinnästä lapsettomuuden tukihoitona. Yli 30 tieteellistä artikkelia ja kasa alan kirjallisuutta myöhemmin ymmärsin, että ovulaatio, ei kuukautiset on kierron tähtitapahtuma.Tästä alkoi uusi suhtautuminen hormonitasapainoon.

Anu Lampinen

kätilö-akupunktioterapeutti

Olen Kätilötalo, Akupunktiotalo ja Heket.

Olen nainen ja kohdullinen, joka edelleen intohimoisesti etsii vastauksia kysymykseen miksi.

Olen koko aikuisen elämäni tehnyt töitä naiseuden, naisten ja synnyttäjien parissa kätilönä. Kysymys miksi on saanut minut perehtymään elimistön fysiologiaan sekä vaihtoehtoisiin ja holistisiin menetelmiin, jotka ohjaavat itsehoitoon ja antavat voiman takaisin subjektille vs. hoitavalle taholle. Akupunktioterapeuttina olen perehtynyt erityisesti naisten seksuaaliterveyteen: Hoidan akupunktiolla lapsesta haaveilevia, lapsettomuudesta kärsiviä, raskaus- synnytys- sekä lapsivuodevaivoja. Enenevässä määrin myös kuukautisvaivoja, PCO:ta, endometrioosia ja vaihdevuosien ongelmia.