Eksyin tällä viikolla FB keskusteluun akupunktiosta. Ihminen kysyi, että minulla on tämä lihasreuma, että kannattaako käydä akupunktiossa. Ensimmäinen vastaus oli: ”Kävin kerran, eikä se auttanut.” Toinen vastaus oli: ”Vain kortisoni auttaa matalaan tulehdukseen, ei akupunktio.”

Ärtymyksen jälkeen, (ymmärsin kyllä mistä oli kyse), päätin kirjoittaa akupunktiolla hoitamisesta ja holistisuudesta ja vähän kummallisista asiosta kulttuurissamme.

Kiinalainen lääketiede on vanha hoitomuoto, josta löytyy kirjallisuutta tuhansien vuosien takaa. Se ei ole muodikasta tässä ajassa. Se on holistinen, hitaahko ja vaatii myös potilaalta muutoksia. Instant-elämäntapa vaatisi-instant hoitoa, mutta kun se ei mene niin oikeassa elämässä.

Opettajani tapasi kysyä asiakkailtaan jotenkin näin ” Nyt kun olet saanut terveytesi takaisin, niin mitä sillä teet? Jatkatko samaan malliin kuin ennenkin ja vaiva palaa?”

Omalla akupunktiovastaanotollani hoidan paljon kroonisia kipuja, unettomuutta ja stressiä. Sinänsä minulle kannattavaa puuhaa, jos ihminen ei vähennä/muuta elämässään asioita, jotka näitä aiheuttavat. Toki lempeänä seniorina ymmärrän, että kaikkeen ei aina oikeasti voi vaikuttaa. Mutta pikkupuron kokoisia muutoksia voi jokainen tehdä ja ehkä vuoden päästä tilanne on toisin.

Ei vain neulojen laittoa

Kiinalainen lääketiede hoitaa ihmistä eri diagnoosimenetelmillä kuin länsimainen ja hoitomuotoina ovat mm akupunktio, sähköakupunktio, korva-akupunktio, akupainanta, guasha, yrttihoito, ravitsemus- ja elämäntapaohjaus.

Sarjahoitomuoto

Kroonisiin ja pitkään kehittyneisiin sairauksiin tarvitaan lähes aina usean hoidon sarja. 3 kerran jälkeen voi miettiä, onko mitään apua, kannattaako vaihtaa hoitajaa tai hoitomuotoa. Akuuttiin vaivaan voi yksikin kerta tuoda ison avun. Raskauspahoinvointi on usein sellainen vaiva, johon useimmiten yksi kerta tuo ison avun, mutta joskus tarvitaan monta hoitokertaa ja jopa tukihoito kerran kuussa koko loppuraskauden. Jos tämä kiinnostaa, niin kurkkaa tästä Kappaleessa ”hoidossa ja hoidosta” on tästä lisää.

Holistinen lähtökohta

En ikinä hoida sairautta, vaivaa, vaan ihmistä sen kanssa. Niin moni asia vaikuttaa ihmiseen, terveyteen: Tunteet, luonnon tila, (kuuma-kylmä-kostea-kuiva), sairaudet, stressi, uni. Esimerkiksi lapsettomuuden hoito akupunktiolla tarvitsee tietoa kuukautiskierron vaiheesta ja hoito mukautuu sen mukaan. myös parantuminen on yksilöllistä. Tästä pääset Kappaleeseen hoidon jälkeen – miltä voi tuntua ja mitä kannattaa kuunnella.

Turvallinen ja tehokas

Kiinalainen lääketiede on tehokas ja turvallinen hoitomuoto. Ei aina auta kaikkeen ja kaikkia, mutta usein. Se voi auttaa ylläpitämään hedelmällisyyttä ja lisäämään sitä. Se voi auttaa kaikenlaisissa. kuukautisvaivoissa, vaihdevuosissa, naisen elämän vaivoissa. Erityisen hyvin se sopii raskaus-, synnytys- ja imetysajan vaivoissa, kun ylimääräisiä lääkekuormia kannattaa välttää. Toki sillä voi lieventää kaikenmoisia oireita -jopa siitä lihasreumasta lähtien. täällä Kappaleessa akupunktio kerrotaan, mihin vaivoihin akupunktio auttaa.

Kerron lisää blogissani: kätilön lempeä akupunktiohoito

Ajanvaraus

sähköinen ajanvaraus

Kaikki ajat ei sähköisenä. Paljon aikoja myös anu@katilotalo.fi tai 050-3019631

 

Anu Lampinen, kätilö, neljän tytön äiti ja akupunktioterapeutti

Mottoni on ”Rakkaus on tärkeintä”.

Heket, Kätilötalo ja Akupunktiotalo ovat Anun työn lapset, joita hän ilolla hoivaa, kuten lapsiaankin. He kaikki ottavat vastaan Kätilötalolla, Kajanuksenkatu 4, Helsinki.

Arvoni ovat työssäni elävinä: Ammatillisuus, Yksilöllisyys, Nainen keskiössä, Rakkaudellisuus sekä Kukoistaminen omilla vahvuuksilla

Jo 10v ikään kasvanut esikoinen on on toiminimeni Heket -Anu Lampinen -naisen hoidon ja akupunktion ammattilainen. Haluan auttaa sinua löytämään oman polkusi niin raskausaikana, matkalla synnytykseen, imetykseen, vanhemmuuteen, naiseudessa, terveyden ollessa epätasapainossa sekä vaihdevuosien lähestyessä tai aaltojen jo ollessa elämässäsi.

Pian esikoululainen Kätilötalo. Kätilötalon lempeää kätilöpalvelua vuosien ammattitaidolla. Kätilötalon vastaanotolla saat kokonaisvaltaista, ystävällistä ja ammattitaitoista hoitoa, ohjausta ja valmennusta.

Taaperoinen kuopus: Akupunktiotalo LEMPEÄ. TURVALLINEN. OSAAVA.
Lempeää ja laadukasta kätilön antamaa akupunktiohoitoa koko naisen elämänkaaren eri kohdissa. Korkeatasoista TCM-akupunktiokoulutusta.